torsdag 25 oktober 2007

Ett fall och en lösning

Festverktyg


Två problem. Jag är mordmisstänkt och har fått sparken. Det senare problemet tror jag mig hittat en lösning på. För några år sedan lärde jag känna en illaluktande professor på Karolinska. Det fanns inte ett piller karln inte missbrukade medan han flummade runt bland provrör och vitrockar. Min roll i det hela, var att hantera aidsdrabbade primater, ett samarbete som föll sig väl ut och min lilla aparmé blev den mest disciplinerade i forskarvärlden. De hade blivit duktiga soldater för bara jornötter och banan om de inte dog som flugor. Många intressanta möjligheter försvann med aporna. Jag sörjer dem till viss del än idag.

Nåväl. Ibland ville professorn stänga av sin kokande hjärna och bjöd på fest, för lyckligt utvalda, i kulvertarna under Huddinge sjukhus i Flemingsberg. Ett på utsidan sorgligt monument över livets meningslöshet. Fleminsbergs centrum är det närmaste en leprakoloni man kan komma i Sverige. Det var under skiten underhållningen ägde rum. Sjuksystrar, läkare och professorer i makalösa orgier som fick svartklubbsägare att rodna. Det fanns inte ett vått hål som förvägrats ett inoljat proktoskop inkört med full kraft.

Efter en mycket speciell kväll då minst två kubik glidgel och minst lika mycket desinfektionsmedel konsumerats började en videofilm cirkulera ovan kulvertarna till alla inblandades förtret. Naturligtvis var det någon väktaridiot full med steroider och tom på hjärnceller som inte nöjde sig med annat än pengar hur mycket de än försökte övertala honom. Där mänsklig övertalningsförmåga går bet lyckats väldigt ofta en hiv-smittad babian. Stormen dog ut och de lyckligt utvalda andades kollektivt ut.

Jag telefonerade, för en dryg halvtimme sedan, till den illaluktande professorn, numera pensionerad, som lovade att tala med personalen på Ekorren och bekräfta inte min galenskap utan mitt faktiska hjältemod. Trots att jag ännu inte hört någonting från dem ännu räknar jag med att vara tillbaka på jobbet senast måndag.

Mordmisstankarna verkar svårare att bli av med. Det börjar bli dags att röra sig tillbaka mot staden och insamla fakta. Det är dessutom svårt att vara inkognito även i Tyresö när man saknar ögonbryn.

7 kommentarer:

Svindelmannen sa...

Ulrica Schenström. Hur kan man heta Schenström? Är Disney involverat?

Donna Lee sa...

jag tror vi redan känner varandra. köttis.

Tindra-Annette sa...

men jag läste din och drog på munnen..tack..må gött....

Theresias Lidbom sa...

Jag tror inte vi känner varandra alls. Gör det du ska istället för att spekulera. Det finns ingenting som kan göra ditt liv lite bättre än disciplin. Jag förbjuder dig att äta tills 08:00 imorgon.

Återkom då.

Donna Lee sa...

Nu är jag tillbaka. Öl? Du? Jag?

Theresias Lidbom sa...

Du lyssnar INTE! Foton, ett halvt A4. Dra åt helvete. Ditt kön ska brinna av disciplin och underkastelse innan du kommer nära mig.

Donna Lee sa...

haha du är så jävla störd att du blir rolig