måndag 29 oktober 2007

Att skylla på de mörka

Kärlekens färg


Min träff med psykologen höll på att börja illa. På väg från Alviks tunnelbanestation blev jag mer och mer surmulen. Likt ett tandläkarbesök var det ingenting som gjorde mig nervös. Det var bara något onödigt som tog min värdefulla tid i anspråk. Det är varken fel på min munhälsa eller min mentala vigör. Jag sköljer munnen med kaustiksoda varje dag och räknar stavfel i Expressen två gånger i veckan. Ändå är det alltid någon maktgalen förmyndare som tycker att det ska borras eller pratas. Nu skulle det pratas.

Utanför den blygsamma bottenvåning där terapeuten (jag bestämt mig för att kalla en fitta oavsett kön) huserade gick plötsligt ett bilalarm igång på en röd Skoda. Även detta skrämde mig inte men jag blev oerhört arg av att bli väckt ur mina ilskna funderingar.
- Håll käften hålll käften satans i helvetes hor, skrek jag och kastade en rostig regnvattenfylld ölburk rätt igenom rutan. Glassplitter täckte den halvt asfalterade parkeringen och industripolyestern i bilens framsäte.

Bilen tillhörde fittan som även ur ett genusperspektiv verkligen var en fitta. Med fönster och inte tillräckligt isolerade väggar på bottenvåningen hade hon hört mitt gormande och kom nu utspringande. Jag var tvungen att tänka snabbt. Det stod två grupper barn i varsitt hörn av parkeringen. Den ena gruppen så vitrosa att Hitler själv hade blivit tårögd. Den andra gruppen så skokrämsbrun att självaste Mugabe hade brandkårsprutat ända upp till fantasimedaljerna under hakan.

Jag avskyr alla raser lika mycket. Brunt är kärlekens färg men vitt är en bättre kanvas för blodstänk. För att rädda mit eget skinn pekade jag naturligtvis på de mörka. De förstod genast vad som försigick, insåg föredömligt att protester vara lönnlöst och sprang iväg. Fittan vars fördomar trängde djupare än hennes kunskaper om Freud köpte det hela utan att blinka och en kvart senare låg jag på schäslongen och låtsashulkade om mina fiktiva föräldarars tragiska bortgång då de som missionärer i Norge fallit offer för mördarbakterier.

Samtalet med fittan förflöt enligt planerat men mer om det tänker jag inte skriva. Jag har viktigare saker för mig. Trots det kommer jag med nöjdhet i sinnet tänka lite på de mörka. De fick en viktig lektion inför framtidens krogköer. Frågan är, med vilket undantag de revolutionerar? När de tröttnat på regeln.

13 kommentarer:

Hanna Fridén sa...

Förstod att du är den typen av person som behöver grav terapi, med tanke på de onödiga kommentarerna och hatet du sprider omkring dig. Men vet du? Jag hyar varit där själv, och jag vet att det bara blir värre om man låter sin crap gå ut över andra. Så skärp dig, försök må bättre istället för att få andra att må lika kasst som du. Usch!

Theresias Lidbom sa...

Att må bra är en lögn. Och vem sprider egentligen mest dynga?

Aurora sa...

Teratologen-wannabe?! Du kunde väl försökt anamma hans människoförakt och penisbesatthet lite bättre?! Tråkigt.

Simon sa...

"Jag sköljer munnen med kaustiksoda varje dag och räknar stavfel i Expressen två gånger i veckan."

Det blir bättre och bättre, tycker jag.

Johanna Graf sa...

Ha, ha, nej jag är inte den som möblerat om tuttarna. Hon stavar sitt efternamn med två a. Kul blogg:-)

Anonym sa...

Alldeles lysande, som vanligt!

Anonym sa...

theresias, ska vi köra en gemensam räd mot någon? tiden är mogen för det nu.

Donna Lee sa...

Det är rätt. Spöa gulingar verbalt och skyll helvetet på alla andra mörkhyade jävlar. På dom bara!

Theresias Lidbom sa...

Ja Jakethesnake aka lillfittan. Det börjar bli tid nu.

Anonym sa...

varför tar inte du och jake och gör ett kollektivt självmord så man slipper er babianrövar!!!!

Anonym sa...

anonym, kan du vara så oerhört vänlig och förklara för oss babianrövar hur man GÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR ett kollektivt självmord? theresias, kan du kolla upp den här lilla limsniffarens ip-nummer så åker vi dit och hälsar på och gör en lampskärm av honom/henne.

Theresias Lidbom sa...

Din förbannade lilla fitta tillika pittbull. Låg profil sa jag. Här kollas ingenting. Vi ska gräva en grop. En stor jävla grop. Einverstanden?

Anonym sa...

wir müssen das reich vider foreignen und alles gropar slachten