måndag 6 augusti 2007

Satan bor i Vällingby

Bertil Monegrim (sic!), 71 år, känd insändarskribent och tv-publikproffs. Han bor i Vällingby och han är satan själv. Det hela ter sig mycket tydligt efter en intervju i en av Stockholm mer eller mindre bedrövliga gratistidningar.

Jag återger här intervjun i sin helhet med mina egna förklaringar inom parantes. Rubrik "Jag passar i färgglatt"

Läget?

– Jo, det är bra. Jag sitter och skriver ett beställningsjobb. Det var någon som ville att jag skulle skriva en hälsning till hans systers bröllop.

(Den här systern. Hon gillar också bajs?)

Du är känd för att ständigt skriva insändare. Hur började du?

– Jag skrev min första insändare 1957. Den handlade om rock’n’roll. Jag skrev att det lät som en samling kor som råmade. Sen har det fortsatt av bara farten. Runt 50 000 insändare och dikter har jag skrivit genom åren.

(Han har alltså allierat sig med Christer Sjögren och hans djävulsdyrkande pack.)

Tar det inte mycket tid?

– Nja, det tar väl ett par timmar per dag. Jag skriver runt 40 i veckan. Men det är klart att man har lite annan fritid.

(Djävulen behöver ingen sömn.)

Vad handlar de om?

– Jag skriver mycket om kändisar. Jag skrev 22 dikter bara om Leif ”Loket” Olsson när han höll på. ”Loket tuffar på”, såna grejer. Sen så skriver jag mycket om mitt favoritbudskap, att ingenting är hopplöst.

(Här börjar satanismen bli övertydlig. När man gör reklam för en flinskallig tjockis som knullar sin mor i hennes liggsår är det maligna budskapet ganska klart.)

Har du någon favoritinsändare?

– 1995 ringde en kvinna och sa att jag räddat hennes liv med en dikt. Det är ju en favorit så klart.

(Hybris. David Hasselhoff inbillar sig själv att han frälser barn döende i cancer på grund av en tv-serie om en talande sportbil. Är ungefär lika troligt.)

Vad skrev du då?

– ”Du är en bit som finns med i livets pussel och du behövs för att det ska fortsätta”. Jag var med om två svåra trafikolyckor på 60- och 70-talen som fick mig att tänka om en del, när jag blev påkörd på Skeppsbron hade jag lika gärna kunnat stryka med.

(Lögn. Alla är obetydliga och behövs inte alls, det forsätter ganska bra ändå. Till och med bättre än förut. Naturens goda krafter har dessutom försökt ta livet av karl två gånger men inte lyckats.)

Du går på mycket tv-produktioner också?

– Ja, jag började gå på ”Svart eller vitt” på 90-talet. Nu är jag säkert uppe 1 200 tv-inspelningar. Jag känner nästan alla programledare. Och E-Type dansade med mig när han var på Allsången senast.

(Grattis E-Type, tro det eller ej men det här gör dig faktiskt lite mindre värdelös. Marginellt men ändå.)

Visst brukar du ha ganska färgglada tröjor på dig i tv?

– Ja, man tar dem för att synas lite extra. Men jag passar i färgglatt också. De har hänt att bildproducenterna har bett mig flytta på mig när jag har en knallgul tröja.
– Jag har förresten Sveriges bästa telefonsvarare också. Jag brukar ändra meddelandet tio gånger om dagen. Innan jag går in i duschen kan jag säga: ”Nu är klockan elva. Om jag inte halkar på tvålen kommer jag att vara tillbaka om en kvart”.

(Jag ska personligen såpa in Bertils hela lägenhet så han inte kan fortsätta sprida denna ondskefulla dynga.)

Hur låter telefonsvararen nu?

– Vi kan lyssna. ”Jag hoppas att dagen ska gå i glädjens tecken både för dig och för mig. Glöm inte att morgondagen alltid är en ny möjlighet för solen att åter få lysa i ditt hjärta. Pip.”

(Bertil är en hyllning till allt som är ondskefullt och vidrigt, titta bara på hans förvridna ormlika leende. När ska naturen försöka igen?)

8 kommentarer:

Janne sa...

I detta inlägg håller jag med dig, men satir är inte samma som gapa och skriva utan skrivregler alls - för då lyssnnar/ läser ingen ...

Janne

Theresias Lidbom sa...

Satir? Gapa och skrika är för övrigt demagogernas favoritvapen. Jag är inte nöjd för än du böjer dig för mig.

Anonym sa...

Detta är i lagens mening förtal. Bertil har ett intresse. Är det kriminellt?. Jag skulle kunna ha synpunkter på folk som har en egen blogg, men avstår.

Theresias Lidbom sa...

Förtal?! Då tar jag tillbaks alltihopa. Förlåt.

För övrigt ligger Bertil Monegrim med djur.

Anonym sa...

Bertil Monegrim är en underbar människa och han har alltid ett uppmuntrande ord att säga till sin medmänniska. Hans 50.000 insändare i olika tidningar har till och med räddat liv under åren... Han har gympat på Friskis & Svettis i 22 år & haft fadderbarn lika länge.
Han har varit med i serien "Mäklarna" och spelat in en mycket uppskattad reklamfilm. Han har varit på ca 1300 TV-inspelningar och 110 produktioner. Flera dokumentärer har också gjorts om honom. Allt skit som skrivs är alltså ren lögn,eftersom dessa inte känner personen ifråga..
Fortsätt att vara glädjespridare Bertil och sprid dina varma ord,för kärlek är en bristvara idag !! // En Vän

John Apse sa...

Jag har träffat honom och pratat med honom + sett han i aktion. Han är en j-a buffel som går före i kön och beter sig som en diva vid inspelningarna på TV.
Har inget emot han för övrigt men han lever inte som han lär.

Anonym sa...

Fruktansvärt skrivet om den trevliga och sympatiske mannen! Skaffa ett liv istället för att vara så bitter av ilska på andras intressen! GO BERTIL!!!!

Anonym sa...

word up, skribenten! props!